Een professionele webshop maken met WordPress: eenvoudig en effectief

Een webshop maken met WordPress: eenvoudig en effectief

Het runnen van een succesvolle online winkel is tegenwoordig een essentieel onderdeel van veel bedrijven. Met het groeiende aantal mensen dat online winkelt, is het hebben van een professionele webshop cruciaal om klanten aan te trekken en omzet te genereren. Gelukkig biedt WordPress, een van de meest populaire contentmanagementsystemen ter wereld, een gebruiksvriendelijke en krachtige oplossing voor het bouwen van je eigen webshop.

WordPress is oorspronkelijk ontwikkeld als een platform voor het maken van blogs, maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een volwaardig CMS dat kan worden gebruikt voor allerlei soorten websites, waaronder webshops. Met behulp van speciale e-commerce plug-ins kun je jouw WordPress-website eenvoudig uitbreiden tot een volledig functionele online winkel.

Een van de meest populaire e-commerce plug-ins voor WordPress is WooCommerce. WooCommerce biedt talloze mogelijkheden om jouw webshop aan te passen en te beheren. Met deze plug-in kun je producten toevoegen, prijzen instellen, voorraad beheren, verzendopties configureren en betalingsgateways integreren. Bovendien biedt WooCommerce uitgebreide rapportagemogelijkheden waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van jouw webshop.

Het bouwen van een webshop met WordPress en WooCommerce heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het gebruiksvriendelijk en vereist het geen diepgaande technische kennis. Zelfs als je geen ervaring hebt met het bouwen van websites, kun je met behulp van de intuïtieve interface van WordPress en WooCommerce gemakkelijk jouw webshop opzetten.

Ten tweede biedt WordPress een breed scala aan thema’s en ontwerpmogelijkheden om jouw webshop een unieke uitstraling te geven. Of je nu op zoek bent naar een minimalistisch ontwerp of een opvallend visueel concept, er zijn talloze thema’s beschikbaar die kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Daarnaast is WordPress een zeer flexibel platform dat kan worden uitgebreid met duizenden plug-ins. Naast WooCommerce zijn er talloze andere plug-ins beschikbaar die extra functionaliteit toevoegen aan jouw webshop, zoals SEO-optimalisatie, beveiliging, marketingtools en meer.

Het beheer van jouw webshop met WordPress is ook zeer efficiënt. Met het gebruiksvriendelijke dashboard kun je eenvoudig producten toevoegen, bestellingen beheren, klantgegevens bekijken en andere belangrijke aspecten van jouw online winkel bijhouden. Bovendien kun je met de mobiele app van WordPress jouw webshop altijd en overal beheren, zelfs onderweg.

Kortom, het maken van een webshop met WordPress is een betrouwbare en effectieve keuze voor zowel beginnende ondernemers als ervaren verkopers. Met de krachtige mogelijkheden van WooCommerce en de flexibiliteit van WordPress heb je alles wat je nodig hebt om jouw online winkel tot een succes te maken. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het bouwen van jouw eigen webshop met WordPress!

 

7 Veelgestelde vragen over het maken van een webshop in WordPress

 1. Hoe maak ik een webshop in WordPress?
 2. Wat zijn de kosten van het maken van een webshop in WordPress?
 3. Welke plugins heb ik nodig voor het maken van een webshop in WordPress?
 4. Hoe voeg ik betaalmethoden toe aan mijn webshop gemaakt met WordPress?
 5. Kan ik productfoto’s toevoegen aan mijn webshop gemaakt met WordPress?
 6. Wat is de beste manier om verzending en bezorging te regelen voor mijn webshop gemaakt met WordPress?
 7. Is er goede technische ondersteuning beschikbaar als ik problemen ondervind bij het instellen van een webshop gemaakt met WordPress?

Hoe maak ik een webshop in WordPress?

Het opzetten van een webshop in WordPress kan eenvoudig worden gedaan met behulp van de WooCommerce-plug-in. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om jouw eigen webshop te maken:

Stap 1: Installeer WordPress

Als je nog geen WordPress-website hebt, moet je eerst WordPress installeren op jouw domein. Dit kan meestal worden gedaan via het controlepaneel van jouw hostingprovider. Volg de instructies om WordPress te installeren en maak een beheerdersaccount aan.

Stap 2: Installeer en activeer de WooCommerce-plug-in

Ga naar het dashboard van jouw WordPress-website en klik op “Plugins” in het linkermenu. Klik vervolgens op “Nieuwe plugin” en zoek naar “WooCommerce”. Klik op “Nu installeren” en daarna op “Activeren”.

Stap 3: Configureer de basisinstellingen

Na activering van WooCommerce wordt er een configuratiewizard gestart. Volg de stappen om jouw basisinstellingen in te stellen, zoals locatie, valuta, verzendmethoden en betalingsgateways. Je kunt deze instellingen later altijd aanpassen.

Stap 4: Voeg producten toe

Ga naar het tabblad “Producten” in het dashboardmenu en klik op “Nieuw product toevoegen”. Vul de details van jouw product in, zoals naam, beschrijving, prijs, afbeeldingen en voorraadstatus. Herhaal deze stap voor al jouw producten.

Stap 5: Pas het uiterlijk van jouw webshop aan

Je kunt het uiterlijk van jouw webshop aanpassen door een thema te kiezen dat speciaal is ontworpen voor e-commerce of door een aangepast thema te gebruiken. Ga naar “Weergave” in het dashboardmenu en klik op “Thema’s”. Hier kun je een nieuw thema uploaden of een bestaand thema activeren.

Stap 6: Configureer verzend- en betalingsinstellingen

Ga naar het WooCommerce-tabblad in het dashboardmenu en klik op “Instellingen”. Hier kun je jouw verzendmethoden configureren, zoals tarieven, zones en verzendklassen. Daarnaast kun je betalingsgateways instellen, zoals PayPal, creditcardbetalingen, bankoverschrijvingen, enz.

Stap 7: Pas aanvullende instellingen aan

Verken de verschillende opties in de WooCommerce-instellingen om jouw webshop verder aan te passen. Je kunt belastingregels instellen, e-mailmeldingen configureren, kortingsbonnen maken en nog veel meer.

Stap 8: Test jouw webshop

Voordat je jouw webshop live zet, is het belangrijk om alles grondig te testen. Plaats proefbestellingen om ervoor te zorgen dat de betalings- en verzendprocessen goed werken. Controleer ook of alle productpagina’s correct worden weergegeven.

Stap 9: Lancering van jouw webshop

Zodra je tevreden bent met jouw webshop en alles goed werkt, ben je klaar om deze live te zetten. Promoot jouw webshop op sociale media, optimaliseer de SEO-instellingen en start met het ontvangen van bestellingen!

Met behulp van de WooCommerce-plug-in en WordPress kun je jouw eigen professionele webshop maken zonder dat je diepgaande technische kennis nodig hebt. Volg deze stappen en je bent goed op weg om jouw online winkel te lanceren!

Wat zijn de kosten van het maken van een webshop in WordPress?

De kosten voor het maken van een webshop in WordPress kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van de kosten:

 1. Hosting: Je hebt een betrouwbare hostingprovider nodig om jouw WordPress-website en webshop op te draaien. De prijzen voor hosting kunnen variëren, afhankelijk van de provider en het gekozen hostingpakket. Gemiddeld liggen de kosten voor hosting tussen de €5 en €30 per maand.
 2. Domeinnaam: Je moet een domeinnaam registreren voor jouw webshop. De prijs van een domeinnaam varieert afhankelijk van de extensie (.nl, .com, .eu, etc.) en kan variëren van €5 tot €20 per jaar.
 3. Thema: Als je ervoor kiest om een premium thema te gebruiken om jouw webshop een professionele uitstraling te geven, kunnen de kosten variëren van €30 tot €100 of meer, afhankelijk van het gekozen thema.
 4. E-commerce plug-in: De meest populaire e-commerce plug-in voor WordPress is WooCommerce, die gratis is. Er zijn echter ook premium extensies beschikbaar met extra functies en ondersteuning waarvoor je moet betalen. Deze prijzen variëren meestal tussen de €50 en €300 per jaar.
 5. Aanpassingen en ontwikkeling: Als je specifieke aanpassingen of maatwerkfunctionaliteiten nodig hebt voor jouw webshop, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Het inhuren van een ervaren ontwikkelaar kan variëren van €30 tot €100 per uur, afhankelijk van hun expertise en locatie.
 6. Onderhoud en beveiliging: Het is belangrijk om jouw webshop regelmatig bij te werken en te beveiligen om de veiligheid en prestaties te waarborgen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, zoals het aanschaffen van SSL-certificaten (variërend van €10 tot €100 per jaar) en het inhuren van een professional voor onderhoudstaken (variërend van €30 tot €100 per uur).

Het is essentieel om rekening te houden met deze kosten bij het plannen van jouw webshopproject. Het is ook aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende professionals of bureaus om een beter idee te krijgen van de totale kosten op basis van jouw specifieke behoeften.

Welke plugins heb ik nodig voor het maken van een webshop in WordPress?

Bij het maken van een webshop in WordPress zijn er verschillende essentiële plugins die je nodig hebt om de functionaliteit en het beheer van jouw online winkel te optimaliseren. Hier zijn enkele belangrijke plugins die je zou kunnen overwegen:

 1. WooCommerce: Dit is de meest populaire e-commerce plugin voor WordPress. Het biedt alle basisfunctionaliteiten die je nodig hebt om een webshop op te zetten, zoals productbeheer, betalingsgateways, verzendopties en rapportage.
 2. Yoast SEO: Deze plugin helpt je bij het optimaliseren van de zoekmachinevriendelijkheid van jouw webshop. Het biedt tools voor het optimaliseren van pagina’s, meta-tags, sitemaps en meer om jouw winkel beter vindbaar te maken in zoekmachines.
 3. Akismet: Als jouw webshop een blogsectie heeft waar gebruikers reacties kunnen achterlaten, is Akismet een must-have plugin. Het beschermt jouw website tegen spamreacties en houdt jouw opmerkingensectie schoon.
 4. WP Super Cache of W3 Total Cache: Deze caching-plugins helpen bij het versnellen van de laadtijd van jouw webshop door statische versies van pagina’s op te slaan en ze sneller aan bezoekers te serveren.
 5. UpdraftPlus: Een back-upplugin is essentieel om regelmatige back-ups van jouw webshop te maken. UpdraftPlus maakt automatische back-ups en stelt je in staat om ze gemakkelijk terug te zetten als er iets misgaat.
 6. Wordfence Security: Beveiliging is cruciaal voor elke webshop. Wordfence Security biedt bescherming tegen malware, brute force-aanvallen en andere bedreigingen. Het heeft ook functies zoals een firewall, inlogbeveiliging en beveiligingsmeldingen.
 7. Mailchimp for WooCommerce: Deze plugin integreert jouw webshop met Mailchimp, een populaire e-mailmarketingtool. Hiermee kun je klantgegevens verzamelen en gerichte e-mailcampagnes maken om jouw verkoop te stimuleren.
 8. MonsterInsights: Deze plugin integreert jouw webshop met Google Analytics. Hiermee kun je belangrijke statistieken bijhouden, zoals bezoekersaantallen, conversieratio’s en demografische gegevens, om inzicht te krijgen in het gedrag van jouw klanten.

Dit is slechts een selectie van plugins die handig kunnen zijn bij het bouwen van een webshop in WordPress. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en vereisten, zijn er nog veel meer plugins beschikbaar om de functionaliteit van jouw webshop uit te breiden. Het is belangrijk om alleen betrouwbare en goed ondersteunde plugins te kiezen van gerenommeerde ontwikkelaars om de veiligheid en stabiliteit van jouw webshop te waarborgen.

Hoe voeg ik betaalmethoden toe aan mijn webshop gemaakt met WordPress?

Het toevoegen van betaalmethoden aan jouw webshop gemaakt met WordPress kan eenvoudig worden gedaan met behulp van de WooCommerce-plug-in. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Installeer en activeer de WooCommerce-plug-in: Ga naar het dashboard van jouw WordPress-website en navigeer naar “Plugins” > “Nieuwe plugin”. Zoek naar “WooCommerce” en klik op “Nu installeren”. Activeer vervolgens de plug-in.
 2. Configureer de basisinstellingen: Na het activeren van WooCommerce, wordt er een configuratiewizard weergegeven om je te begeleiden bij het instellen van jouw webshop. Volg de instructies om jouw basisinformatie in te voeren, zoals winkellocatie, valuta en verzendopties.
 3. Ga naar de betalingsinstellingen: Om betaalmethoden toe te voegen, ga je naar het WooCommerce-dashboard en klik je op “WooCommerce” > “Instellingen”. Selecteer het tabblad “Betalingsgateways”.
 4. Kies jouw gewenste betaalmethoden: Op dit tabblad zie je verschillende beschikbare betalingsgateways die compatibel zijn met WooCommerce. Populaire opties zijn onder andere PayPal, Stripe, Mollie, iDEAL en creditcardbetalingen. Klik op een betalingsgateway om deze in te schakelen.
 5. Configureer de betaalmethode: Nadat je een betalingsgateway hebt ingeschakeld, kun je de specifieke instellingen ervan configureren. Dit omvat meestal het invoeren van API-sleutels of andere verificatiegegevens die nodig zijn om de betalingen te verwerken. Volg de instructies van de betreffende betalingsgateway om deze correct in te stellen.
 6. Test en voltooi de configuratie: Nadat je de betaalmethoden hebt ingesteld, is het raadzaam om een testbestelling te plaatsen om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Controleer of jouw gekozen betaalmethoden beschikbaar zijn tijdens het afrekenproces en dat betalingen succesvol worden verwerkt.

Het is belangrijk op te merken dat elke betaalmethoden zijn eigen specifieke configuratievereisten heeft. Zorg ervoor dat je de documentatie van elke betalingsgateway raadpleegt voor gedetailleerde instructies over het instellen en configureren ervan.

Met WooCommerce kun je meerdere betaalmethoden tegelijkertijd inschakelen, zodat jouw klanten kunnen kiezen uit verschillende opties bij het afrekenen. Dit biedt flexibiliteit en gemak voor zowel jou als jouw klanten.

Door deze stappen te volgen, kun je snel en gemakkelijk betaalmethoden toevoegen aan jouw webshop gemaakt met WordPress met behulp van de WooCommerce-plug-in.

Kan ik productfoto’s toevoegen aan mijn webshop gemaakt met WordPress?

Ja, absoluut! Met WordPress en de WooCommerce-plug-in kun je eenvoudig productfoto’s toevoegen aan jouw webshop. Het toevoegen van aantrekkelijke en hoogwaardige productafbeeldingen is een essentieel onderdeel van het creëren van een aantrekkelijke en overtuigende winkelervaring voor jouw klanten.

Om productfoto’s aan jouw webshop toe te voegen, volg je deze stappen:

 1. Log in op jouw WordPress-beheerdersdashboard.
 2. Ga naar “Producten” in het linkermenu en klik op “Product toevoegen” om een nieuw product aan te maken of bewerk een bestaand product.
 3. Voer de relevante informatie in, zoals de productnaam, beschrijving, prijs en andere details.
 4. Klik op “Productafbeelding toevoegen” om een afbeelding te uploaden vanaf jouw computer. Je kunt ook afbeeldingen slepen en neerzetten in het daarvoor bestemde vak.
 5. Zodra de afbeelding is geüpload, kun je verschillende opties instellen, zoals het bijsnijden van de afbeelding, het instellen van de uitgelichte afbeelding en het toevoegen van alternatieve tekst voor toegankelijkheid.
 6. Herhaal deze stappen indien nodig voor meerdere productfoto’s.

Het wordt aanbevolen om hoogwaardige foto’s te gebruiken die jouw producten duidelijk weergeven. Zorg ervoor dat de afbeeldingen goed belicht zijn, scherp zijn en de juiste resolutie hebben.

Daarnaast biedt WooCommerce ook verschillende opties voor het beheren en weergeven van productfoto’s. Je kunt bijvoorbeeld een galerij van meerdere afbeeldingen maken voor elk product, zodat klanten het product vanuit verschillende hoeken kunnen bekijken.

Het is ook mogelijk om afbeeldingen te optimaliseren voor een snellere laadtijd van jouw webshop. Dit kan worden gedaan door de afbeeldingsgrootte te optimaliseren en compressie toe te passen zonder verlies van kwaliteit. Hierdoor wordt de gebruikerservaring verbeterd en blijven klanten langer op jouw webshop.

Kortom, met WordPress en WooCommerce heb je alle tools die je nodig hebt om aantrekkelijke productfoto’s aan jouw webshop toe te voegen. Door hoogwaardige afbeeldingen te gebruiken, kun je de aandacht van jouw klanten trekken en hen helpen een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen.

Wat is de beste manier om verzending en bezorging te regelen voor mijn webshop gemaakt met WordPress?

Het regelen van verzending en bezorging voor jouw webshop gemaakt met WordPress kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele van de beste opties om verzending en bezorging te beheren:

 1. Gebruik een verzenddienst of koeriersbedrijf: Er zijn verschillende externe verzenddiensten en koeriersbedrijven beschikbaar die integraties aanbieden met WordPress en e-commerce plug-ins zoals WooCommerce. Deze diensten bieden vaak een breed scala aan verzendopties, zoals nationale en internationale levering, tracking van pakketten, verzekeringsopties, etc. Enkele populaire diensten zijn PostNL, DHL, UPS, FedEx, etc.
 2. Verzendtarieven berekenen: Veel verzenddiensten bieden plug-ins of extensies aan waarmee je realtime verzendtarieven kunt berekenen op basis van het gewicht, de grootte en de bestemming van het pakket. Deze plug-ins kunnen worden geïntegreerd met WooCommerce om automatisch nauwkeurige verzendkosten weer te geven tijdens het afrekenproces.
 3. Verzendlabels genereren: Om het proces van het maken van verzendlabels te vereenvoudigen, kun je gebruikmaken van plug-ins die integraties bieden met populaire verzenddiensten. Met deze plug-ins kun je eenvoudig labels genereren voor jouw zendingen zonder dat je handmatig gegevens hoeft in te voeren.
 4. Voorraadbeheer: Een goede integratie tussen jouw webshop en verzenddiensten kan ook helpen bij het beheren van jouw voorraad. Wanneer een bestelling wordt geplaatst, kan de voorraad automatisch worden bijgewerkt en kunnen meldingen worden verzonden wanneer producten bijna uitverkocht zijn.
 5. Verzendinformatie communiceren: Zorg ervoor dat je duidelijke informatie verstrekt over de verzendmethoden, levertijden en eventuele kosten op jouw webshop. Dit helpt klanten om weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen en voorkomt onduidelijkheid of teleurstelling.

Het is belangrijk om de verschillende opties te onderzoeken en te evalueren welke het beste past bij jouw specifieke behoeften, budget en doelgroep. Het kan handig zijn om contact op te nemen met de verzenddiensten zelf om meer informatie te krijgen over hun integratiemogelijkheden met WordPress en e-commerce plug-ins. Daarnaast kun je ook advies inwinnen bij andere webshopeigenaren of online forums om ervaringen en aanbevelingen te delen.

Is er goede technische ondersteuning beschikbaar als ik problemen ondervind bij het instellen van een webshop gemaakt met WordPress?

Ja, er is uitstekende technische ondersteuning beschikbaar voor het oplossen van eventuele problemen die je kunt tegenkomen bij het instellen van een webshop gemaakt met WordPress. WordPress heeft een grote en actieve gemeenschap van ontwikkelaars, gebruikers en experts die elkaar helpen en ondersteunen.

Als je technische problemen ondervindt, zijn er verschillende bronnen waar je terecht kunt voor hulp. Ten eerste kun je de officiële documentatie raadplegen die beschikbaar is op de website van WordPress en WooCommerce. Deze documentatie bevat gedetailleerde instructies, handleidingen en veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij het oplossen van specifieke problemen.

Daarnaast zijn er talloze online forums en communities waar je vragen kunt stellen en hulp kunt krijgen van andere WordPress-gebruikers en experts. Populaire forums zoals het WordPress-ondersteuningsforum of Stack Exchange hebben actieve gemeenschappen waar mensen bereid zijn om te helpen bij technische kwesties.

Als je liever directe ondersteuning wilt, bieden veel webhostingproviders gespecialiseerde ondersteuning voor WordPress-gebruikers. Deze providers hebben vaak toegewijde teams van experts die bekend zijn met WordPress en WooCommerce en die jou kunnen helpen bij technische problemen.

Bovendien kun je overwegen om een beroep te doen op freelance ontwikkelaars of bureaus die gespecialiseerd zijn in WordPress-ontwikkeling. Deze professionals hebben uitgebreide ervaring met het bouwen en beheren van webshops met behulp van WordPress en kunnen jou helpen bij het oplossen van complexere technische problemen.

Kortom, er is een breed scala aan technische ondersteuning beschikbaar voor het oplossen van problemen bij het instellen van een webshop gemaakt met WordPress. Of je nu kiest voor zelfstudie via documentatie en online forums, of je liever directe ondersteuning hebt van hostingproviders of experts, er zijn voldoende opties om jou te helpen bij het succesvol opzetten en beheren van jouw webshop.Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.